Nieuws THEMA RONDOM 2022 BEKEND!

THEMA RONDOM 2022 BEKEND!

Het thema is bekend! En we vonden het thema van 2021 te leuk om niet opnieuw te gebruiken, dus het blijft:

‘WOODSTOCK’!

We gaan er toch echt vanuit dat het Rondomweekend dit jaar door zal gaan en het zal dan volledig in het teken staan van dit legendarische festival. Een festival die wordt gezien als één van de belangrijkste evenementen en hoogtepunt van de hippiecultuur en popmuziek. En de voorlegger van de festivals die wij nu kennen, zoals Tomorrowland en Pinkpop.

WOODSTOCK, MEER DAN EEN FESTIVAL!

Voor de jongeren onder ons die niet weten wat Woodstock is, hier wat meer informatie over dit legendarische festival.

In augustus 1969 werd in Amerika een wereldberoemd muziekfestival gehouden: Woodstock. Tijdens deze eerste editie van het festival kwamen, onder het motto three days of peace and music, meer dan 400.000 mensen samen op een weide in Bethel, een plaatsje in de buurt van Woodstock. Wat Woodstock – méér dan de chaos – zo beroemd heeft gemaakt, is dat het een hoogtepunt van het hippietijdperk was; een toonbeeld van liefde, vrijheid, vrede en eenheid. De chaos rondom en op het festivalterrein had gemakkelijk kunnen leiden tot rellen, geweldsincidenten en vernielingen. Dat gebeurde echter niet. Woodstock wordt daarom vijftig jaar na dato nog gezien als een mijlpaal van de vrije jaren 60.

De line-up van het festival was indrukwekkend. Grote artiesten als Joe Cocker, Santana, Canned Heat, Janis Joplin, The Who, Sly & The Family Stone, Crosby, Stills, Nash & Young en Jimi Hendrix gaven er een concert. Veel mensen zullen daar overigens amper iets van meegekregen hebben. Grote schermen en geluidsinstallaties zoals tegenwoordig waren uiteraard afwezig, maar de menigte mensen heeft zichzelf die drie dagen goed kunnen bezighouden. Alles werd wel gefilmd, waardoor de legendarische status van het festival in latere jaren alleen maar is toegenomen.

Overig nieuws

Inschrijven Muziekfestival en Prominenten Playbackshow gestart
Rondom thema 2023 bekend!
Eerbetoon aan drie vrijwilligers met 'Walk of Fame'
De winnaars van de Prominenten Playbackshow 2022