Nieuws Rondom 2021 gaat definitief niet door

Rondom 2021 gaat definitief niet door

Het Rondomweekend van 2021 gaat voor de tweede keer op rij niet door. Dit besluit is genomen n.a.v. de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin werd aangekondigd dat er tot 20 september geen versoepeling zullen plaatsvinden m.b.t. de coronamaatregelen voor evenementen.

Het moeten afblazen van het jaarlijkse stadsfeest, valt zowel het bestuur als de diverse commissieleden erg zwaar. Stichting Rondom voorzitter Hans van Woerkom: “Wij balen er ontzettend van dat ook in 2021 het Rondomweekend niet plaats kan vinden. Lang hebben wij gehoopt dat de overheid de COVID-19 maatregelen voor evenementen zou gaan versoepelen. In de persconferentie van 13 augustus werd duidelijk dat hiertoe niet is besloten. Pas op 20 september komt de overheid met nieuwe -hopelijk minder strenge- regels. Dit is te laat.”

Het lekker lang weekend stond gepland voor woensdag 15, startend met de stadsquiz, tot en met zondag 19 september, afsluitend met het muziekfestival. Onder de huidig geldende coronamaatregelen is het niet haalbaar om ons stadsfeest door te laten gaan.  De grote lijst met opgelegde maatregelen zoals het maximum aantal van 750 mensen in de feesttent en de verplichte toegangscontrole maken de organisatie van het stadsfeest niet haalbaar. Hans: “Met maar 750 mensen in de tent wordt het niet het feest zoals we willen. Bovendien is dit aantal te klein om de gemaakte kosten van de tent en de horeca en de extra kosten die de toegangscontrole met zich meebrengt, te kunnen dekken.”  Ook de activiteiten die buiten de tent om worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de stadsquiz, de puzzelrit en de activiteiten voor de jeugd in de bowling en FunFestijn gaan niet door. Dit omdat ook deze activiteiten aan dezelfde strenge maatregelen moeten voldoen.

In 2022 zal de 35ste editie alsnog gevierd worden. Hans: “De reeds geïnde contributie bijdrage voor 2021 van de bijna 1.700 Rondom-leden bewaren we voor volgend jaar. Bij de mensen die al betaald hebben komen wij volgend jaar dus niet meer langs de deur. In 2022 maken we er gewoon weer een mooi feest van!”

Overig nieuws

Inschrijving Prominenten Playbackshow gestart
Maak ze LOS!!!
Stadsbrunch afgelast!
Nog meer winnaars met de krantenbingo