Street Tour

Street Tour, door en mét de straten

Medemblikker of geen Medemblikker, de straatversieringen zijn niet te missen. Op de donderdagavond van het Rondom weekend zijn de straten van Medemblik ieder jaar weer omgetoverd tot ware kunstwerken. De straten kunnen zich opgeven voor de wedstrijd voor de straatversiering. Deze wedstrijd organiseert de Street Tour commissie met veel plezier. Het versieren van de straten zorgt altijd voor veel gezelligheid en saamhorigheid tussen de straatbewoners.

De Rondom Street Tour commissie organiseert de wedstrijd voor de straatversiering. Iedere straat is welkom en mag zijn of haar eigen straat hiervoor aanmelden. Hierbij zijn prijzen te winnen voor zowel de deelnemende straten als de bezoekers van de Street Tour. De prijsuitreiking is ieder jaar traditiegetrouw op de vrijdagavond in de tent.

“Zonder straatversiering geen Rondom feest!”

De Street Tour commissie was oorspronkelijk een speciaal geselecteerd gezelschap. Inmiddels is het een gezellige groep vrienden. Zoals ze zelf zeggen: “Een georganiseerde chaos mensen. Een beetje chaotisch, maar alles komt altijd op zijn pootjes terecht.”Op de donderdagavond kun je ze vooral herkennen aan hun paarse jasjes mét stropdas en op hun fiets waar ze, zoals vele Medemblikkers, mee door de stad rijden.

Pieter Bouman

Sinds 2015 is Pieter al commissielid bij Rondom. Hij mag samen met de andere commissieleden bijdragen aan hét feestweekend van het jaar. Naast dat hij meewerkt aan de Streettour, gaat hij vroeg zijn bed uit op de maandagochtend om ook bij te dragen aan de Harddraverij. Dat hij betrokken en gedreven is, kun je wel stellen. Hij is dan ook van plan om nog jaren door te gaan en met elkaar een leuk weekend te verzorgen!

Sharon Meester

Sharon is sinds 2019 onderdeel van de Street Tour commissie. Via haar vrienden Pieter Bouman en Jennifer Meester-Wijnker is Sharon bij deze commissie gekomen. Het maakt het natuurlijk extra leuk dat haar vrienden ook bij deze commissie zitten! Sharon vindt het mooiste van de Streettour: " Het zien hoeveel tijd, moeite en energie de straten gezamenlijk in de straten steken om het tot iets moois om te toveren. En ook nog aansluitend op het bijpassende thema. Daarbij is het fantastisch om de blije gezichten te zien van de lokale jongste jeugd. Iedereen wordt bij de Street Tour betrokken en dat geeft het een fijn saamhorigheidsgevoel!"

Miranda Kok

Miranda Kok woont sinds 2015 in Medemblik. Nadat ze meerdere jaren samen met haar buren de straat versierden, werd ze gevraagd als vrijwilliger voor Streettour commissie. Daar had Miranda wel oren naar. Binnen de commissie is Miranda de duizendpoot, overal waar ze kan, helpt ze een een handje mee. Je zult Miranda het hele weekend in de tent vinden. Want waar feest is, is Miranda.

Saskia Glas

Saskia Glas kwam in 1989 in Medemblik wonen en heeft daarmee het Rondom weekend zien ontstaan in de stad. Haar eerste herinneringen zijn de mooi versierde straten met een ereboog. Jarenlang heeft ze genoten van haar hoogtepunten: de vrijdag in de tent en de Street Tour. Met haar voorkeur voor de versierde straten is het dan ook niet verrassend dat Saskia vrijwilliger werd van de Street Tour commissie. Sinds 2017 is ze het creatieve brein van deze enthousiaste commissie en werkt met veel plezier mee!

Jennifer Meester-Wijnker

Jennifer is in 2014 verhuisd naar Medemblik voor de liefde. Sindsdien is ze ieder jaar te vinden in de Rondom tent. Na een aantal jaren genoten te hebben als bezoeker van de Rondom activiteiten, kon een rol als vrijwilliger niet achterblijven. Haar man was namelijk al vrijwilliger bij de Prins Hendrik. Daarom besloot ze om in 2017 zich bij de Streettour te voegen. Ze vindt het creatief bezig zijn met de andere commissieleden elk jaar weer een feest.
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"