Street Tour

Street Tour, door en mét de straten

Jaarlijks versieren de straten van Medemblik hun straten om hét feestweekend van Medemblik nog maar eens te onderstrepen. Op donderdag trappen de straten met elkaar op een feestelijke manier het weekend af. Straten zijn feestelijk versierd, buren zitten met elkaar aan de borrel of barbecue en iedereen kijkt uit naar de activiteiten voor jong en oud die het komende weekend plaatsvinden.

Versierde straten kunnen zich aanmelden bij de Streettour; de welbekende commissie met de paarse pakken. De commissie van de Streettour zorgt jaarlijks voor een onafhankelijke en wisselende jury die de straten beoordeelt in verschillende categorieën.

Eén van die categorieen is de Sfeerprijs. In welke straat is de gezelligheid en saamhorigheid het beste voelbaar? Ook in de categorieën Thema, Creativiteit en de Buurtjesprijs kiest de vakkundige jury een winnaar. De Buurtjesprijs is een prijs voor delen van een straat die met elkaar versieren.

Daarnaast is er de Publieksprijs. Via een app kunnen inwoners en bezoekers van Medemblik hun stem uitbrengen op de straat die volgens hen een prijs verdiend. Daarom worden alle inwoners van Medemblik en omstreken uitgenodigd om donderdagavond vanaf 18.00 uur op de fiets te stappen en door Medemblik de versierde straten te bezoeken.

Om het extra aantrekkelijk te maken, hangt er in elke aangemelde versierde straat een letter. Deze letters vormen samen een woord wat met het thema van het jaar te maken heeft. Lever het gevonden woord in bij de Streettour brievenbus op het Keern. Op vrijdagavond in de tent wordt de winnaar van het woord bekendgemaakt in de tent. De winnaar wint een overheerlijke slagroomtaart van Bakkerij Raat.

Op vrijdagavond worden ook de winnaars van de versierde straten bekend gemaakt. Welke straten gaan er met een geldprijs vandoor en welke trotse straat mag het komende jaar het Rondom straatnaambord dragen?

Lees hier nog meer over wat de Streettour commissie doet en is!

Pieter Bouman

Sinds 2015 is Pieter al commissielid bij Rondom. Hij mag samen met de andere commissieleden bijdragen aan hét feestweekend van het jaar. Naast dat hij meewerkt aan de Streettour, gaat hij vroeg zijn bed uit op de maandagochtend om ook bij te dragen aan de Harddraverij. Dat hij betrokken en gedreven is, kun je wel stellen. Hij is dan ook van plan om nog jaren door te gaan en met elkaar een leuk weekend te verzorgen!

Sharon Meester

Sharon is sinds 2019 onderdeel van de Street Tour commissie. Via haar vrienden Pieter Bouman en Jennifer Meester-Wijnker is Sharon bij deze commissie gekomen. Het maakt het natuurlijk extra leuk dat haar vrienden ook bij deze commissie zitten! Sharon vindt het mooiste van de Streettour: " Het zien hoeveel tijd, moeite en energie de straten gezamenlijk in de straten steken om het tot iets moois om te toveren. En ook nog aansluitend op het bijpassende thema. Daarbij is het fantastisch om de blije gezichten te zien van de lokale jongste jeugd. Iedereen wordt bij de Street Tour betrokken en dat geeft het een fijn saamhorigheidsgevoel!"

Miranda Kok

Miranda Kok woont sinds 2015 in Medemblik. Nadat ze meerdere jaren samen met haar buren de straat versierden, werd ze gevraagd als vrijwilliger voor Streettour commissie. Daar had Miranda wel oren naar. Binnen de commissie is Miranda de duizendpoot, overal waar ze kan, helpt ze een een handje mee. Je zult Miranda het hele weekend in de tent vinden. Want waar feest is, is Miranda.

Saskia Glas

Saskia Glas kwam in 1989 in Medemblik wonen en heeft daarmee het Rondom weekend zien ontstaan in de stad. Haar eerste herinneringen zijn de mooi versierde straten met een ereboog. Jarenlang heeft ze genoten van haar hoogtepunten: de vrijdag in de tent en de Street Tour. Met haar voorkeur voor de versierde straten is het dan ook niet verrassend dat Saskia vrijwilliger werd van de Street Tour commissie. Sinds 2017 is ze het creatieve brein van deze enthousiaste commissie en werkt met veel plezier mee!

Jennifer Meester-Wijnker

Jennifer is in 2014 verhuisd naar Medemblik voor de liefde. Sindsdien is ze ieder jaar te vinden in de Rondom tent. Na een aantal jaren genoten te hebben als bezoeker van de Rondom activiteiten, kon een rol als vrijwilliger niet achterblijven. Haar man was namelijk al vrijwilliger bij de Prins Hendrik. Daarom besloot ze om in 2017 zich bij de Streettour te voegen. Ze vindt het creatief bezig zijn met de andere commissieleden elk jaar weer een feest.
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"