Stadsquiz

De opening van het rondomweekend

Sinds 2019 een nieuwe activiteit van Rondom: de Stadsquiz. Dankzij deze activiteit starten we het Rondom weekend al op woensdag. Deze avond schotelt de commissie een Stadsquiz voor met uiteenlopende onderwerpen over Medemblik. De themarondes zijn zó divers dat de antwoorden niet even uit de mouw te schudden zijn. Teams van alle leeftijden strijden tegen elkaar voor een prijs en de eeuwige roem. Ook is er een prijs voor het team dat het meest origineel gekleed is.

Dat deze “nieuwe” activiteit van Rondom een succes is, bleek al na de eerste editie. De commissie moest door de stroom aan deelnemende groepen, de inschrijving stop zetten. Het succes van de Stadsquiz is aan de reacties van de deelnemers te horen volgens commissielid Ramses. “Ook hebben we veel reacties gekregen van niet-deelnemers, die het jammer vonden dat ze er niet bij waren”. De Stadsquiz is inmiddels een vaste waarde in het Rondom programma. Het zal dan ook een terugkerend evenement zijn op de woensdagavond in het Sint Pieter.

Na twee edities houden commissieleden Ton en Inke het voor gezien. De overige drie leden hebben besloten gedrieën verder te gaan en bedenken de Stadsquiz en organiseren de hele avond. Ieder heeft zijn eigen inbreng. Zo presenteren Lisanne en Ramses de quiz en heeft Marja haar rol in de organisatie van de avond. We
hopen de deelnemers ook dit jaar weer een afwisselende, gezellige en niet al te moeilijke quiz te kunnen voorschotelen.

Ramses Ravenschot

Ramses is een zeer actief lid binnen de commissie. Hij bedenkt een groot deel van de vragen en werkt deze uit tot een mooie presentatie. Samen met Lisanne presenteert hij de Stadsquiz. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij van het podium houdt. Ben je op zoek naar Ramses? Je zult hem van woensdag tot en met zondag kunnen spotten bij alle Rondom festiviteiten. Behalve op zaterdag, dan 'probeert' hij een avondje vroeg naar bed te gaan.

Lisanne Vreijsen

Lisanne werd spontaan gebeld over het idee om een Stadsquiz te organiseren. Over de vraag of ze het samen met Ramses wilde presenteren, hoefde ze niet lang na te denken. Sindsdien geven Lisanne en Ramses samen het startschot af op de woensdagavond van het Rondomweekend. Opgegroeid met het weekend der weekenden keek ze altijd erg uit naar Rondom. Had het niet de Stadsquiz geweest, dan had ze ook graag met andere activiteiten willen bijdragen. Ze vindt het fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan het Rondomweekend.

Marja Heerdt

Marja is verantwoordelijk voor de coördinatie van deze succesvolle Stadsquiz. Tijdens de voorbereidingen kan ze al haar creativiteit kwijt in het ideeën inbrengen en meedenken aan de quiz. En tijdens het evenement kan ze enorm genieten van het enthousiasme van de deelnemers. Marja's oudste herinneringen van Rondom gaan nog naar de start in het van Houweningepark en ieder jaar is zij nog te vinden in de tent. Ze kan dus genoeg quizvragen bedenken over het verleden en heden van Rondom en Medemblik!
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"