Stadsquiz

De nieuwste aanwinst van Rondom

De nieuwste commissie van Rondom: de Stadsquiz. Dankzij deze nieuwe activiteit is er weer een dag toegevoegd op het Romdomweekend. Op woensdagavond schotelt deze commissie een Stadsquiz voor met uiteenlopende onderwerpen over Medemblik. De themarondes zijn zó divers dat de antwoorden niet even uit de mouw te schudden zijn. Teams van alle leeftijden strijden tegen elkaar voor een prijs en de eeuwige roem.

Dat deze nieuwste aanwinst van Rondom een succes is, bleek al na de eerste editie. De commissie moest door de stroom aan deelnemende groepen, inschrijvingen op stop zetten. Het succes van de Stadsquiz is aan de reacties van de deelnemers te horen volgens commissielid Ramses. “Ook hebben we veel reacties gekregen van niet-deelnemers, die het jammer vonden dat ze er niet bij waren”. De Stadsquiz is inmiddels in het Rondom programma opgenomen. Het zal dan ook een terugkerend evenement zijn op de woensdagavond in Café West.

“We hebben van niets iets heel moois neergezet”

Het vijfkoppige team van de Stadsquiz bedenkt en organiseert de hele avond. De vijf enthousiaste leden van deze commissie hebben allemaal verschillende persoonlijkheden, waardoor ieder zijn eigen inbreng heeft. Zo presenteren Lisanne en Ramses de quiz gedurende de avond. Op deze manier heeft dit team van niets iets heel erg moois neergezet.

Ramses Ravenschot

Ramses is een zeer actief lid binnen de commissie. Hij bedenkt een groot deel van de vragen en werkt deze uit tot een mooie presentatie. Samen met Lisanne presenteert hij de Stadsquiz. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij van het podium houdt. Ben je op zoek naar Ramses? Je zult hem van woensdag tot en met zondag kunnen spotten bij alle Rondom festiviteiten. Behalve op zaterdag, dan 'probeert' hij een avondje vroeg naar bed te gaan.

Lisanne Vreijsen

Lisanne werd spontaan gebeld over het idee om een Stadsquiz te organiseren. Over de vraag of ze het samen met Ramses wilde presenteren, hoefde ze niet lang na te denken. Sindsdien geven Lisanne en Ramses samen het startschot af op de woensdagavond van het Rondomweekend. Opgegroeid met het weekend der weekenden keek ze altijd erg uit naar Rondom. Had het niet de Stadsquiz geweest, dan had ze ook graag met andere activiteiten willen bijdragen. Ze vindt het fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan het Rondomweekend.
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"