PuCom

PuCom: de zaterdagavond van Rondom

Op de zaterdagavond in het Rondom weekend trekken tientallen verklede deelnemers door Medemblik langs alle posten van de PuCom-fietspuzzeltocht. Uiteraard alles in het thema van het jaar. Bij de posten worden de deelnemers ontvangen en er volgt een spel. Een spel met actie, behendigheid of bijvoorbeeld inzicht, die regelmatig leiden door een hilarisch tafereel.

Deelnemen aan de PuCom fietspuzzeltocht?
Schrijf je dan hier in.

De heren in de herkenbare blauw geruite pakken zorgen dat zowel de voorbereiding als de uitvoering van de PuCom-fietspuzzeltocht soepel verloopt. Het jaarlijkse thema wordt gekozen en alle posten brengen ze hiervan op de hoogte. Ook regelen ze de inschrijvingen en dat iedereen op de avond zelf langs zoveel mogelijk posten fietst. Zodat iedereen op het einde van de zaterdagavond met een blij en positief gevoel naar huis gaat.

“Als we iets doen is het altijd gezellig”

De kern van deze commissie is een hechte vriendengroep. In de loop van de jaren is de samenstelling wat gewijzigd, maar ze doen nog steeds veel activiteiten samen. De huidige groep van zes mannen gaan jaarlijks samen een hapje eten en een paar keer paar jaar ‘ingewikkeld’ vergaderen, zoals ze dat zelf noemen. En het Paasweekend staat ieder jaar in het teken van teambuilding in een gezellige stad in Nederland. Wat ze ook doen, ze zorgen dat het altijd gezellig is.

Menno de Geus

Menno werd toegevoegd aan de PuCom commissie door zijn vrienden. De gezelligheid en het bijdragen aan saamhorigheid zijn het allerbelangrijkste voor hem. Niet alleen de zaterdagavond is belangrijk, maar de weg naar de dag toe is net zo belangrijk. Op de andere dagen van het Rondomweekend kun je hem gemakkelijk vinden in de Feesttent of in één van de Medemblikker kroegen.

Dave Zeilemaker

Tijdens de muziekfestivals in het van Houweningepark hoorde Dave als kind al de muziek in z'n achtertuin. Inmiddels is hij al zo'n 15 jaar commissielid bij PuCom en organiseert hij de fietspuzzeltocht op de zaterdagavond. Het is zijn doel om zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, een gezellige zaterdagavond te bezorgen. En dat doet hij niet alleen, maar met een groep vrienden die ook niet vies zijn van een beetje gezelligheid.
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"