Prominenten Playbackshow

Prominenten Playbackshow: het middelpunt van Rondom

Het begon als de start van het weekend en is inmiddels is het het middelpunt: de Prominenten Playbackshow. Deze naam doet eigenlijk te kort voor deze spectaculaire show op vrijdagavond. Deelnemers trekken alles uit de kast en creëren fenomenale optredens. Indrukwekkend acteerwerk, humor en grandioze dansacts maken samen een unieke show.

Deelnemen aan de prominenten playbackshow?
Schrijf je dan hier in.

Het organiseren van de Promintenten Playbackshow betekent niet alleen de planning van de acts op vrijdagavond. Zo is het motiveren en de zoektocht naar mensen die willen optreden al een taak op zich. Ze komen namelijk niet vanzelf. Als de deelnemers eenmaal meedoen zijn ze gelukkig vaak erg enthousiast en ziet de commissie ze het jaar daarna weer terug Daarnaast is de commissie druk met het samenstellen van de jury en de geluidsbanden van de acts. Ook regelen ze de pauzeact(s) en bezoeken de commissie de deelnemers tijdens het oefenen van de acts.

‘Het is inmiddels meer dan een Playbackshow’

Wat de Prominenten Playbackshow commissie tot een sterk team maakt, is dat ze zelf steeds nieuwe leden kiezen. Dat zorgt ervoor dat er steeds een groep is die goed met elkaar werkt. Het leuke van de Prominenten Playbackshow is vooral dat deze avond dé aftrap van het Rondom weekend in de tent is. Voor veel mensen gaat het feest dan echt beginnen. De deelnemers verzinnen de meest creatieve acts. Ieder jaar weer zorgt dit voor een vreselijk leuke vrijdagavond.

Lars Kuipers

Lars is letterlijk één van de gezichten van de Prominenten Playbackshow. Sinds 2019 presenteert hij deze show samen met Bram Ratten. Lars is altijd in voor een lolletje en dat kun je dan ook zeker meemaken op de vrijdagavond van de Prominenten Playbackshow. Je kunt hem van vrijdag tot en met zondag in de tent vinden. Maar ook kun je hem op z'n fiets spotten tijdens de PuCom fietspuzzeltocht.

Bram Ratten

Bram Ratten behoort tot de jonge generatie commissieleden. Sinds 2019 is hij samen met Lars Kuipers het gezicht van de Prominenten Playbackshow. Om de show tot een succes te maken is gezelligheid het allerbelangrijkste. Dat moet er vanaf spatten! Naast de Prominenten Playbackshow is Bram ook te vinden op z'n fiets tijdens de PuCom fietspuzzeltocht. En als kind opgegroeid aan de baan is hij hier op de maandag uiteraard ook te vinden.

Jaap Swagerman

In 1986 was Jaap al te vinden op het van Houweningepark. Tijdens het tweede jaar van het muziekfestival trad hij met veel plezier op. En met plezier optreden doet hij nog steeds. Tijdens de Prominenten Playbackshow vult hij de pauzes op met muzikale optredens. Daarnaast werkt hij als commissielid op de achtergrond mee aan het organiseren van de avond. Met als doel om er ieder jaar weer een mooi feest van te maken!

Marjan Doornbosch

Als voorzitter van de Prominenten Playbackshow commissie zorgt Marjan dat alles binnen het team op rolletjes loopt.  Het zal je dan ook niet verbazen dat ze van organiseren en regelen houdt. Samen iets neerzetten, dat vindt ze allerleukste aan commissielid zijn. Of dit nu bij het Rondomweekend is, het BON-theater of bij de Bigband waarin ze speelt. Het thema Rondom is altijd enorm aanwezig bij Marjan in huis. Dit komt mede omdat Hans voorzitter van Rondom is. Het begint meestal rond maart en eindigt na de jaarlijkse evaluatie in oktober of november. En omdat de tent tegenover het huis staat, is het ook tijdens het Rondomweekend altijd een zoete inval bij hun thuis.

Marije Kuipers

Marije is opgegroeid aan de Bangert. Daar was het met het Rondomweekend altijd een gezellige boel. Nadat haar broer ook commissielid werd, begon het bij Marije ook te kriebelen. Jarenlang genoot ze van het Rondomweekend en nu wilde ze wel eens iets terug doen. Sinds 2018 is Marije is één van de leden van het promo duo van de Promintenten Playbackshow. Met haar rode pruik mag ze langs de vrijdagavond acts om te zien hoe enthousiast ze bezig zijn met oefenen. En mag ze de Medemblikkers nieuwsgierig maken voor de weergaloze acts die weer neergezet gaan worden.

Diana van Onzenoort-Bot

Diana is commissielid sinds 2011. Na het mee organiseren van de allereerste Amezing, is het haar zo goed bevallen dat ze is blijven hangen als commissielid voor de Prominenten Playbackshow. Inmiddels is ze dus al een hele poos onderdeel van deze commissie. Diana werkt mee aan het werven van deelnemers en alle zaken om de avond heen, zodat de avond weer gesmeerd verloopt en het publiek én de deelnemers een superavond hebben gehad.Deze commissie bestaat uit allemaal verschillende leden met diverse leeftijden. Dit maakt het dan ook extra leuk voor Diana: "Een gezellig commissie met andere mensen dan waar ik normaal mee omga en hiermee iets moois maken is fantastisch. De vergaderingen zijn dan ook altijd heel gezellig!"
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"