Muziek

Het Rondom Muziekfestival; voor Medemblikkers - dóór Medemblikkers!

Het Rondom Muziekfestival is dé afsluiter van het Rondom Weekend waar de Medemblikker elk jaar enorm naar uitkijkt! Deze vindt natuurlijk ook plaats in (waar anders?) DE FEESTTENT! Dit festival wordt georganiseerd door een team van lokale muzikanten waar ‘passie voor muziek’ een understatement is. Ze ademen muziek, ze zijn muziek en stuk voor stuk rasechte Medemblikkers! Voor de meesten van deze teamleden is het podium van dit muziekfestival het eerste opstapje geweest naar een muzikale carrière! Dit enthousiaste team bestaat uit Mark van Rietschoten, Sam Lonis, Eddy van Belleghem, Esther de Boer en Melissa van Belleghem. In samenwerking met diverse artiesten en bands uit Medemblik zetten zij zich met een gigantische bult enthousiasme in om elk jaar weer een geweldig muziekspektakel neer te zetten.

Het muziekfestival is altijd op de zondag van het Rondom weekend, start om 15:00 uur en eindigt om 20:30 uur. Elke band of artiest speelt 30 minuten. Het festival heeft een gevarieerd programma met verschillende muziekstijlen waardoor er voor ieder wat wils aanwezig is. Zo kun je genieten van Popmuziek, Top100, Top40, Nederlandstalig, Rock, en niet te vergeten de gezellige inhakers en polonaise deuntjes!

De ‘Eindact’ mag natuurlijk niet ontbreken als traditionele afsluiter van het Rondom Muziekfestival! Het laatste uurtje waar er op verrassende wijze nog één groot feest wordt neergezet; voor het publiek en mét het publiek! De Eindact is altijd een verrassing en zorgt voor een spetterend einde van het festival. Wat zal het dit jaar zijn?

De deelnemende bands en artiesten hebben allemaal hart voor dit muziekfestival of. Met heel veel passie en plezier zet elke muzikant zich belangeloos in om de bezoeker een geweldige dag te bezorgen, en dat maakt het Rondom Muziekfestival uniek en wel heel bijzonder en simpelweg niet meer weg te denken uit het Rondom Weekend.
Het festival is leuk voor jong en oud en helemaal gratis toegankelijk.

Toegang vanaf 18+

Mark van Rietschoten

Ik ben Mark en ben al ruim 10 jaar betrokken bij de organisatie van het muziekfestival. Naast mijn gewone baan is muziek mijn grote passie en beleef dat zoveel mogelijk. Sinds vorig jaar met de nieuwe commissie, met nieuwe ideeën, nieuwe muzikanten, nieuwe resultaten. Het blijft gewoon leuk om mee te werken aan dit fantastische evenement!

Melissa van Belleghem

Ik ben Melissa en sinds 2022 commissielid van het Rondom Muziekfestival. Vanaf het moment dat ik naar het muziekfestival mocht als jong meisje heb ik geen enkele editie overgeslagen. Ik wilde zelf ook de muziek in! Sterker nog, het podium van het Rondom Muziekfestival was de eerste stap naar mijn muzikale carrière. Hoe leuk is het dan om nu zelf met een TOPteam het Muziekfestival te mogen organiseren! Na afloop sta ik alweer te trappelen met ideeën voor het volgende jaar! Zin in!

Eddy van Belleghem

Ik ben Eddy, een fanatieke muziekliefhebber die zelf jarenlang als trouwe fan vele optredens op het grote podium van het Rondom Muziekfestival voorbij zag komen. In 2009 was de beurt aan onze band om mee te doen. Dat smaakte naar meer! Vele jaren die volgden, en nog elk jaar met veel plezier! Sinds 2022 lid van het Rondom Muziekfestival comité. Dit doe ik met veel plezier en heb er onwijs veel zin in om samen met de deelnemende bands en artiesten weer een machtig mooi muziekfestival neer te zetten.

Esther de Boer

Ik ben Esther de Boer, al vanaf jongs af aan vrijwilliger bij Rondom. Eerst begonnen bij de kindermiddagen wat ik nog steeds met veel plezier doe. Daarna kwam het presenteren van Medemblik’s Got Talent erbij op de zaterdag middag. Ontzettend leuk om te doen! En sinds 2022 ook in het comité van het muziekfestival. Superleuk om met een topteam een muzikale middag te mogen organiseren!

Sam Lonis

Ik ben Sam en sinds 2022 commissielid van het Rondom Muziekfestival. Ik speel al jaren met veel plezier de basgitaar, en heb vele optredens mogen verzorgen door Nederland als bandlid van Phoenix Coverband. Als lid van het rondom Muziekfestival wil ik jonge muzikanten inspireren om hun talenten te laten zien op het podium van het Rondom Muziekfestival.
"Alle vrijwilligers van Rondom bedankt voor de inzet!"